Home
Home
1/ Een Cursus in Wonderen
2/ Holistische geneeskunde
3/ Consulten
Workshop 27 oktober 2016
Contact
Links
Tom Oosthuizen
|Mail| |Webdesign|
  Deze website gaat binnenkort veranderen. Lees de info bij het menu "Workshop 27 oktober 2016".Workshops, lezingen, consulten “Holistisch denken” en “Holistisch genezen”

Tom Oosthuizen

Na 25 jaar te hebben gewerkt als (homeopatisch) arts ben ik tot de conclusie gekomen dat het bij genezen in essentie gaat om het oplossen van onze innerlijke conflicten. Wat is gezondheid?:

1/ Gezondheid is innerlijke vrede

Gezondheid is niet een mentaal concept maar een gevoelservaring. Een goede omschrijving vind ik: "Gezondheid is innerlijke vrede" (deze omschrijving komt uit het boek "Een Cursus in Wonderen"). Als je in vrede bent zijn er immers geen problemen. Vrede ontstaat als je je innerlijke conflicten oplost. Dat is onze innerlijke "gezondheidszorg".

2/ Gezondheid is voelen wie je werkelijk bent

1/ en 2/ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zijn de belangrijkste doelen van yoga, meditatie, mindfullness, advaita, satsang, Een Cursus in Wonderen, Eckhart Tolle, Byron Katie, Ramanah Maharshi, Moeder Amma enz. In wezen is deze boodschap terug te vinden in alle grote spirituele werken en religies.

De basis van alle lijden is het ego. Het ego is de producent van alle innerlijke conflicten. De wijze waarop het ego denkt is dan ook de primaire ZIEKTE die we dienen te genezen: GENEES JE DENKEN.

Holistisch denken

In plaats van denken volgens het ego (= afscheidend en dualistisch denken) kunnen we bewust worden hoe we op een verbindende en helende manier kunnen denken en steeds meer vrede kunnen ervaren (= holistisch denken).

Holistisch genezen

Het resultaat is dat we ervaren dat we geen ego zijn, maar iets anders. Onze ware identiteit is veel liefdevoller dan we beseffen. Naarmate we die identiteit ervaren voelen we meer onze eigen heelheid (dit is an ook wat ik versta onder "holistisch genezen").

Zolang we ons met het ego identificeren is het voelen van vrede of heelheid niet mogelijk.

We leven in een tijd van een geleidelijke verandering van ons bewustzijn: de overgang van identificatie met het ego naar het ervaren van onze ware identiteit: liefde. We zien momenteel steeds meer de uiterlijke gevolgen van identificatie met het ego op allerlei terreinen uiteenvallen: (op ego gebaseerde) relaties, dictaturen, banksystemen, bedrijven en gezondheidszorgsystemen. Al deze uiterlijke omstandigheden werken mee aan een verandering van ons bewustzijn.

Niet het ego dient de leidende instantie in ons te zijn, maar een dieper, holistisch waarnemend en liefdevoller bewustzijn. Een andere manier om dit te omschrijven is: ons hart. Door transformatie naar dit diepere bewustzijn kunnen we steeds meer de richting van heling en heelheid opgaan, in onszelf, in ons lichaam, in onze relaties en ten opzichte van de aarde.

De workshops en consulten die ik geef zijn geen vervanging voor reguliere of alternatieve geneeswijzen of geneesmiddelen. Integendeel: elke geneeswijze of geneesmiddel kan juist behulpzaam zijn in onze weg naar heling, afhankelijk wat bij ons past. Maar bevrijding van het ego-denken is de basis.

Bevrijding van geconditioneerd ego-denken kan ons het volgende opleveren:

- Ervaring van innerlijke vrede en innerlijke heelheid

- Stimulering van het zelfgenezend vermogen van het lichaam (omdat er minder stress is)

- Voelen wat bij je past (bewuster luisteren naar je hart)  

- Betere werking van geneeswijzen of geneesmiddelen (omdat er minder angst of stress is)

Naast het geven van workshops, lezingen en consulten ben ik verbonden als docent reguliere en holistische geneeskunde aan de Academie Holos te Utrecht (Academie voor Holistische Massage)
 
| Tom Oosthuizen, arts/docent holistische geneeskunde. KvK: 37116989
Westeinde 9a 1474 HA Oosthuizen. 0299-403440 of info@tomoosthuizen.nl |